Andre artikler


Sakset fra Jyllands Posten den 2. januar 2011:


Danmark bør helt droppe tilknytningen til euroen, siger Peter Schiff i et eksklusivt interview.

Eksklusivt på epn.dk
Epn.dk har som det første medie i Danmark talt med den amerikanske investeringslegende Peter Schiff, der blev kendt for sine meget præcise forudsigelser om den finansielle krise.

Den kommende tid vil du derfor kunne læse en række artikler på epn.dk med vurderinger og analyser af Peter Schiff om den globale økonomiske situation.

 
Den danske befolkning og de danske politikere bør glemme alt om, at den danske krone skal være en del af euroen og helt droppe tilknytningen til den fælleseuropæiske valuta.

Sådan lyder opfordringen fra den amerikanske økonom Peter Schiff i et eksklusivt interview med epn.dk, der som det første medie i Danmark har talt med investeringslegenden, der blev kendt for sine meget præcise forudsigelser om den finansielle krise.

"Når Danmark fører en finans- og pengepolitik, der er bedre end de andre europæiske lande, så giver det ikke mening, at kronen er bundet til euroen," siger Peter Schiff til epn.dk.

Kig efter den rigtige
Peter Schiff argumenterer med, at Danmark og de øvrige skandinaviske lande fører en langt mere ansvarlig økonomisk politik end sydeuropæiske lande som Grækenland, Italien, Portugal og Spanien, som han ikke forstår, at andre lande vil indgå i et økonomisk fællesskab med.

Derfor undrer han sig også over, at politikerne i Danmark har besluttet at binde kursen på den danske krone op på euroen.

"Det ville faktisk give mere mening, hvis euroen var bundet op på den danske krone. Hvis man er til eksamen og vil snyde sig igennem, så kigger man jo efter hos den klogeste i klassen - ikke den dummeste," siger Peter Schiff.

Giver ingen mening
Men vil en lille valuta som den danske krone være stærk nok til at klare sig uden at være knyttet til en større valuta?

"Generelt giver det ikke meget mening at binde sin valuta op mod en anden. Det eneste tidspunkt, hvor det kan være nødvendigt, er, hvis verden har mistet tilliden til valutaen, og man forsøger at genvinde den tillid. Så kan man binde sin valuta op mod en anden, som der er større tillid til."

Og det er ikke tilfældet med kronen og euroen, mener Schiff.

Alternative løsninger
"Hvis det skulle være, så var det nok en bedre idé at binde kronen op mod schweizerfrancen eller endnu bedre at indføre en guldstandard," siger han.

Den danske befolkning sagde første gang nej til at blive en del af euroen i 1992, og trods massive opfordringer fra hovedparten af de danske politikere afviste befolkningen igen i 2000 at afskaffe kronen til fordel for euroen. Den seneste meningsmåling viser, at 55 pct. af danskerne vil stemme nej, hvis de igen tage stilling til, om Danmark skal være en del af euroen


Kristeligt Dagblad 04-01-2011:

Grænsekontrol hurtigst muligt, tak!
Af Martin Henriksen, MF for Dansk Folkeparti 
 
Endnu en gang må jeg med et overbærende suk konstatere, at man i visse partier stadig nægter at forholde sig til de negative konsekvenser, som de åbne grænser har betydet for Danmark. Til trods for at et rekordstort antal kriminelle fra Østeuropa strømmer ind over Danmarks grænser, så afholder de EU-positive partier – og det gælder både regeringspartierne, Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti! – sig fra at gøre noget effektivt ved problemet. Hensynet til projekt EU er åbenlyst større end hensynet til danskernes retssikkerhed, og det er rigtig trist.

Senest har tal fra Udlændingeservice vist, at antallet af kriminelle fra Rumænien, Litauen og Polen, der udvises af Danmark efter en dom, er vokset med mere end 300 % de sidste ti år. I 2009 var antallet af udviste fra disse tre lande 527 personer. Men de burde være stoppet ved grænsen, og er de allerede udvist, skal de ikke uden videre kunne rejse ind igen.

Jeg ved ikke hvordan selv de varmeste tilhængere af EU-samarbejdet kan se igennem fingre med, at vores land på den måde invaderes af kriminelle elementer, mens et flertal i Folketinget sidder med hænderne i skødet og lader det ske. Det er bestemt glædeligt og prisværdigt, at politiindsatsen medfører flere udvisninger af udenlandske kriminelle! Men tænk, hvis vi formåede at kombinere den øgede politiindsats med en effektiv grænsekontrol. Det ville i den grad øge retssikkerheden, og sende et signal om at Danmark er lukket land for udenlandske kriminelle. Det er nødvendigt med en mere effektiv indsats og indførelse af grænsekontrol hurtigst muligt. Den frie bevægelighed har naturligvis sine fordele, men der bør stadig være mulighed for, at man ved den danske grænse kan kontrollere hvem der rejser ind i landet. Det er en myte, at det ikke kan lade sig gøre i en global verden, og i et åbent Europa. Selvfølgelig kan det lade sig gøre.

Hvis danske myndighedspersoner vurderer, at en bil er læsset med potentielle tyveknægte og kriminelle, eller støder på folk, som tidligere er blevet udvist af Danmark, så kan det vel ikke være så svært, at bede bilen om at vende om ved den danske grænse? Det vil muligvis give en øget ventetid ved grænseovergangene – også for de helt lovlydige borgere – men den pris tror jeg nok, at de fleste ikke-kriminelle borgere er villige til at betale. Og jeg har tillid til, at den konkrete vurdering ved grænsen i forhold til den enkelte bil eller rejsende, kan kyndige danske myndighedspersoner sagtens tage sig af til mindst mulig gene for de lovlydige og størst mulig gene for kriminelle personer og grupperinger.
 
Med venlig hilsen

Martin Henriksen
Formand for Folketingets socialudvalg
 

 
 
 
Dansk Folkeparti Holbæk

Designed By DotcomWebdesign.com